Ommerweg 68

7921 TE, Zuidwolde

0528-370516

brochure

Omgeving


Het is hier heerlijk rustig in het Reestdal en het landschap is allesbehalve eentonig. Landbouwgrond, historische houtwallen, bossen, heide en vennen vormen het decor van BuitenHerberg Ter Linde. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door de streek, die het grensgebied vormt tussen Drenthe en Overijssel. De levendige dorpskern van Zuidwolde ligt op 2 ½ kilometer afstand.

Fietstochten

De mooiste fietstochten. Bijvoorbeeld de 43 kilometer lange ANWB bewegwijzerde Echtenerroute loopt vrijwel langs BuitenHerberg Ter Linde. De tocht loopt langs Zuidwolde richting het esdorp Echten en door het beekdal van de Echtenerstroom. Twee andere ANWB fietstochten voeren u door het afwisselende landschap aan de overzijde van de Reest: de Avereestroute en de Van Dedemroute. Beide zijn 42 kilometer en u kunt de routes starten vanaf het nabijgelegen Balkbrug.

De Reestdalroute kunt u bij “Bazuin” op een paar honderd meter vanaf de BuitenHerberg starten. Deze route (49km) is ook bewegwijzerd. Beide routes zijn ook in te korten. Als korte onderbreking is Wijngoed de Reestlandhoeve www.reestlandhoeve.nl  een aanrader.

Als u  aan iets avontuurlijks toe bent, ga dan met de mountainbike op pad en volg één van de twee mtb-routes rondom Zuidwolde. Er is een oostelijke route van 15 km, (o.a. door natuurgebied “Klein Zwitserland”) en een westelijke van 20 km. Beide routes worden gekenmerkt door hun afwisseling en behoren tot de mooiste van Drenthe.

Wandelroutes

Het Reestdal is wandelgebied bij uitstek! Wandeltochten kunt u maken in de naastgelegen Esbosjes, in het natuurgebied Wildenberg, Meeuwenveen en Takkenhoogte. Eventueel uw paard mee, ook dat kan. Wij hebben stallen op 300m afstand van de BuitenHerberg. Heerlijk met uw paard over de ruiterpaden door de bossen in het Reestdal.

Golfen

In de omgeving van Buitenherberg Ter Linde zijn ook een aantal mooie golfbanen te vinden:
Hooge Graven in Ommen: www.hoogegraven.nl of Martensplek in Tiendeveen, nabij Hoogeveen: www.martensplek.nl en ook Golfclub Havelte: www.golfclubhavelte.nl

Mela Media - Plus Automatisering